Welkom op onze site...

Van harte welkom op de site van Lyceum Hemelsdaele. Onze school wil u via de website laten kennismaken met de vele kanten van onze rijke schoolcultuur. U wil graag een stukje van onze historische gebouwen zien? U zoekt een plannetje van hartje Brugge waar onze school gelegen is? U wil zien wat we doen op onze sportdag, ons schoolfeest of de seminaries? Wellicht vindt u het op onze webstek terug. We bieden visieteksten, projecten, dagelijkse informatie … en hopen dat u een beeld krijgt van de school die we willen zijn: trots op onze traditie maar gericht op de toekomst, familiaal en met een hart voor elke leerling apart. En mocht u toch nog vragen hebben, mail of bel ons gerust. Of beter nog, kom eens langs en maak een praatje. Want we blijven nog het meeste houden van het menselijk contact!

Katelijn Werbrouck, directeur
Het hele Hemelsdaele team
Alle leerlingen

In de kijker

De eerste vakantie staat voor de deur!

Lees onze meest recente nieuwsbrief.

Wilt u onze nieuwsbrief voortaan ook ontvangen in uw mailbox? Klik dan hier

Facebook iconTwitter icon
 
Griezelen op school Griezelen op school
27 oktober 2014

In de week van 20 oktober tot 24 oktober heeft de leerlingenraad haar best gedaan om onze school in een griezelig jasje te steken.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Algemene vergadering Algemene vergadering
23 oktober 2014

Een paar keer per jaar komen alle klasverantwoordelijken bijeen op de algemene vergadering. De leerlingenraad leidt dit getrouw en deed dit zeer goed!  

Facebook iconTwitter iconLees meer
Saved by the bell ! Saved by the bell !
19 oktober 2014

Op vrijdag 3 oktober 2014 luidde Hemelsdaele haar schoolbel meermaals voor alle kansarme kinderen die gedurende hun hele leven nooit de kans zullen krijgen om naar school te gaan en dus de schoolbel te horen... 

Facebook iconTwitter iconLees meer
Wereldwinkel op school Wereldwinkel op school
19 oktober 2014

Dankzij de leerlingenraad kunnen wij elke dinsdag producten van Oxfam wereldwinkel kopen. Wij zijn immers een fairtrade school! 

Facebook iconTwitter iconLees meer
Dag van de leerkracht Dag van de leerkracht
19 oktober 2014

Onze leerkrachten. Naast onze ouders zijn het onze leerkrachten die ons helpen op te voeden tot een verantwoordelijk jongvolwassene, klaar om de wereld in te gaan... De dag van de leerkracht op 5 oktober 2014 was dan ook een fantastische manier om dankuwel te zeggen. 

Facebook iconTwitter iconLees meer
Vierdes in Luik, La Cité Ardente - 14 tot 16 oktober 2014 Vierdes in Luik, La Cité Ardente - 14 tot 16 oktober 2014
18 oktober 2014

Op dinsdag 14 oktober vertrokken de vierdejaars gepakt en gezakt naar Luik, voor een driedaagse ontdekkingstocht in en rond een boeiende stad.

Facebook iconTwitter iconLees meer
En dat het smaakte... En dat het smaakte...
14 oktober 2014

Onze chef organiseerde een "Hemelse week van de Soep" op school. Elke dag konden we smullen van nieuwe, verse, originele en vooral gezonde soep...

Facebook iconTwitter iconLees meer
Biotoopstudie Biotoopstudie
7 oktober 2014

Een leerling uit 1B vertelt over de biotoopstudie, die ze samen met de klas maakte.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Ouderraad organiseert familiefeest Ouderraad organiseert familiefeest
2 oktober 2014

De ouderraad van Lyceum Hemelsdaele organiseert dit jaar een groot familiefeest met walking dinner op vrijdagavond 14 november.

Facebook iconTwitter iconLees meer