Welkom op onze site...

Van harte welkom op de site van Lyceum Hemelsdaele. Onze school wil u via de website laten kennismaken met de vele kanten van onze rijke schoolcultuur. U wil graag een stukje van onze historische gebouwen zien? U zoekt een plannetje van hartje Brugge waar onze school gelegen is? U wil zien wat we doen op onze sportdag, ons schoolfeest of de seminaries? Wellicht vindt u het op onze webstek terug. We bieden visieteksten, projecten, dagelijkse informatie … en hopen dat u een beeld krijgt van de school die we willen zijn: trots op onze traditie maar gericht op de toekomst, familiaal en met een hart voor elke leerling apart. En mocht u toch nog vragen hebben, mail of bel ons gerust. Of beter nog, kom eens langs en maak een praatje. Want we blijven nog het meeste houden van het menselijk contact!

Katelijn Werbrouck, directeur
Het hele Hemelsdaele team
Alle leerlingen

In de kijker

 

Nieuwsbrief: Hemelsdaele op uitstap

Lees onze meest recente nieuwsbrief.

Wilt u onze nieuwsbrief voortaan ook ontvangen in uw mailbox? Klik dan hier

Facebook iconTwitter icon
 
Fun run Fun run
27 mei 2015

Donderdag 21 mei liepen meer dan 800 leerlingen dwars door de gebouwen van het Sint-Leocollege.

Facebook iconTwitter iconLees meer
HE-cross HE-cross
25 mei 2015

De leerlingen blikken tevreden terug op de HE-cross.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Posterpresentaties Posterpresentaties
25 mei 2015

Na maanden hard labeur was het vrijdag 22 mei eindelijk zover voor onze zesdes: de langverwachte posterpresentatie van hun poolproject

Facebook iconTwitter iconLees meer
Dwars door Brugge Dwars door Brugge
10 mei 2015

Op zondag 10 mei was er weer Dwars door Brugge. Duizenden deelnemers passeerden campus Sint-Leo, een officiële bevoorradingspost. Dit jaar stonden ook de collega’s van Hemelsdaele mee paraat. Samen met de collega’s van Sint-Leo reikten ze de lopers bekertjes met fris water aan. En dat was voor de vele sportievelingen een welgekomen verfrissing!

Facebook iconTwitter iconLees meer
Awayday eerstes Awayday eerstes
4 mei 2015

Op donderdag 30 april om 09.45 was het afspraak geblazen in de lokettenzaal van het station te Brugge. Na een uurtje sporen met overstap in Lichtervelde arriveerden we in De Panne station. Nog een kleine wandeling en we werden ontvangen door de gids bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin Adinkerke.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Awayday tweedes Awayday tweedes
4 mei 2015

Met de tweedes vertrokken we op donderdag 30 april richting de Westhoek. We hielden halt bij het Tiny Cot Cemetery waar bijna 12 000 soldaten begraven liggen, die gesneuveld zijn in de eerste wereldoorlog. De confrontatie met de vele graven en de namen van de soldaten die met hun leeftijd werden voorgelezen in het bezoekerscentrum deden de leerlingen stil worden.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Awayday derdes Awayday derdes
4 mei 2015

De derdes gingen naar goeie gewoonte op uitstap naar Oostende. Na een fikse regenbui konden we een hele dag van de zon genieten, al moesten we de forse zeewind er wel bij nemen.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Uitstap Antwerpen 4de jaars Uitstap Antwerpen 4de jaars
4 mei 2015

“Antwerpen: Emigratie en immigratie door de eeuwen heen“ was de basis van deze tweedaagse uitstap voor het vierde jaar. Er was een geleide multiculturele wandeling door de Joodse buurt, de diamantwijk, het Statiekwartier en de Chinese wijk.

Facebook iconTwitter iconLees meer
Uitstap Londen en Kent 5e jaars Uitstap Londen en Kent 5e jaars
4 mei 2015

De leerlingen van het 5de jaar vertellen graag zelf over hun uitstap naar Londen en kent...

Facebook iconTwitter iconLees meer
Awayday zesdes Awayday zesdes
4 mei 2015

Met de zesdes trokken we dit jaar in het kader van de lessen aardrijkskunde op didactische uitstap naar de Boulonnais. Met stevige wind op kop en een stralende zon boven ons hoofd, leerden we heel wat over de interessante geologische geschiedenis van dit gebied.

Facebook iconTwitter iconLees meer